Kursutbud

Anmälan till dessa  kurser gör ni genom att fylla i Intresseanmälan till vänster. Vid frågor kan ni maila till Vivi-Anne på: utbildning@elmhultbk.se eller ringa på 070-873 57 29

Vi har löpande kursstarter. Gäller främst Valp- och Grundkurser.

Betalning sker vid första kurstillfället.Alla kurser sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Att köpa hund

Sugen på att skaffa hund? I denna kurs på tre gånger får du veta mer om vad det innebär att vara hundägare, vad du behöver för utrustning och vilka papper du ska få med dig vid ett valpköp. Du får också hjälp med det personliga rasvalet och möjligheter att diskutera frågor som du kanske har inför ett kommande liv som hundägare.

Förkunskapskrav: Inga
Kostnad: Gratis

Valpkurs (7 gånger)

En kurs för dig med valp på mellan 3 och 6 månader. Fokus ligger på att bygga en god relation mellan dig och din hund för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för ert fortsatta gemensamma liv - oavsett om det innebär långpromenader i skogen, agility, kantarellsök eller tjänstehundsarbete. Kursen innehåller grundläggande teori och mycket kontaktövningar.

Förkunskapskrav: Inga

Grundkurs (7 gånger)

En kurs för dig som har en hund över 6 månader.
En fortsättning på valpkursen. Vi lägger fokus på inkallning, sitt, ligg, kvarstannande mm. Fokus läggs också på kontakt mellan förare och hund. Även att hunden ska kunna fokusera med andra hundar i närheten.

Förkunskapskrav: Inga

Appellkurs (7 gånger)

En kurs för dig som är tävlingsintresserad.

Förkunskapskrav: Grundkurs + ev. inträdesprov

Lydnadskurs (7 gånger)

Kurs för vidareutbildning av dig och din hund.

Förkunskapskrav: Grundkurs + inträdesprov


Rallylydnad - nybörjare (7 gånger)

Rallylydnad är en ny hundsport som passar perfekt för familjehunden. Här är glädje och samarbete viktiga ingredienser. Hunden och föraren följer en bana med skyltar, där varje skylt beskriver vad de skall göra. Vid en skylt ska hunden kanske hoppa, vid en annan snurra eller ligga. Lydnadsträning och kontakt tränas på ett lekfullt sätt.

Förkunskapskrav: Grundkurs eller Allmänlydnad


Rallylydnad - fortsättningskurs (7 gånger)

Denna kursen riktar sig till er som genomgått rallylydnaden för nybörjare. Här fortsätter vi med mer avancerade skyltar.

Förkunskapskrav: Rallylydnad nybörjare

Nosework, nybörjarkurs (5 gånger)

En kurs för dig som vill aktivera din hund på ett enkelt och roligt sätt. Lär hunden söka efter t ex Eucalyptusdoften, samtidigt som du själv lär dej att läsa av din hund.
Samarbete, Glädje, Belöning och Beröm är några av ledorden, precis som Tålamod och Timing.


Övriga kurser

Föredrag, ringträning eller tävlingslydnad för inbjuden lärare? Håll utkik på förstasidan för aktuella kortkurser. Anmälan sker ofta direkt till arrangerande lärare eller till samordnaren.

Förkunskapskrav: Olika